

בשנים שלאחר משבר הסאב פריים, וכדי לעודד צמיחה, בוחרים מרבית הבנקים המרכזיים בסביבת ריבית נמוכה, ובכך משחררים ומנגישים כספים רבים אשר מחפשים את דרכם במשק. אך מפאת תשואות נמוכות משמעותית בשוק הנדל"ן הישראלי, מחפשים המשקיעים אלטרנטיבות לכספם. אלו המתוחכמים יותר פונים לאפיקי נדלן לא "קונבנציונאליים", ובכך משיגים תשואה עודפת על השוק. רבים אחרים בוחרים להשקיע את כספם בשווקי נדל"ן יציבים בעלי תשואות גבוהות משמעותית מהשוק הישראלי. חלקם אף פונים לאפיק חדש המספק מודל השקעה ייחודי והוא – השקעה בתמ"א 38, או התחדשות עירונית. על כך נרחיב במאמר אחר.
מה זה פטור מניכוי מס במקור? ומי צריך את זה?
בכל הוצאת כספים מחשבון בבנק ישראלי, לחשבון המתנהל מחוץ למדינה, וכצעד רגולטורי, חייב המחוקק את הבנקים לנכות מס הכנסה במקור, בשיעור הנקוב בחוק. במידה והנהנה הוא צד ג', הרי דרישה זו נשמעת לגיטימית בהחלט. כאשר אני רוכש נכס בחו"ל, הנהנה הוא מעביר הכספים בעצמו, ולכן אין צורך בהוצאת פטור מניכוי מס במקור. ובשל כך, במידה ואני מעביר כספים מחשבוני האישי בארץ לחשבוני האישי בחו"ל אינני מתבקש להמציא פטור כלשהוא. כך גם במקרים בהם המעביר שולח את הכספים לחשבון בנק המשויך לחברה בבעלותו.
אך מה קורה כאשר אני מעביר את הכספים לצורך רכישת נכס בארה"ב למשל, אך הכספים מועברים דרך צד ג', לדוג' מועבר לעו"ד נאמן לעסקה? במקרה אנו זכאים לפטור מניכוי מס במקור, אותו יש לבקש מרשויות המס.
כיצד להוציא את הפטור לצורך העברת כספים חו"ל:
אחרי שהבנו את הסיבה בגינה דורש מס הכנסה את הפקת הפטור, אנו ודאי מבינים שכדי להוציא את הפטור המיוחל עלינו להציג כי המוטב, או הנהנה הוא אכן אנחנו ולא צד ג'.
את הבקשה לפטור עלינו להגיש לרוב לרכז החוליה המרכזית במס הכנסה. במידה ואנו שכירים ללא תיק עלינו לפנות לסניף המשויך לכתובת מגורנו. לרשימת טלפונים וכתובות של פקידי השומה לפי אזורים לחץ כאן. במידה ויש לנו תיק בתור עצמאיים (גם במידה והתיק לא פעיל), יש לפנות לפקיד השומה בו מתנהל התיק.